Triks, kāpēc šīs kotletītes ir tik spilgtas un garšīgas: slepena rudens recepte

Foto – ekrānuzņēmums

Zināms, ka rudenī, mainoties dārzeņu piedāvājumam, mainās arī receptes. Jā, izrādās, ir kāda slepena sastāvdaļa, kas aktuāla tieši rudenī, ko pievienot kotletēm, lai tās būtu super izskatīgas, krāsainas un garšīgas.

Patiesībā noslēpums ir pavisam vienkāršs – kotlešu pagatavošanā jāpievieno ķirbis! Jā, jā, tipiskais rudens dārzenis – ķirbis. Taču noslēpums slēpjas pareizā kotlešu pagatavošanā, tāpēc uzmanīgi lasiet rakstu un sekojiet instrukcijai.

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

400 grami vistas filejas
1 ola
200 grami ķirbja
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
1 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes mannas putraimu
2 ēdamkarotes sviests
Rīvmaize – pēc nepieciešamības
Malts koriandrs, sāls un pipari – pēc garšas

Un, lūk, kā pareizi pagatavot šīs smukās un garšīgās kotletes. Soli pa solim!

Lasi vēl: Mana vectētiņa recepte -garšīgi un ātri pagatavojami kartupeļu pīrādziņi: mīklas maz, pildījuma daudz

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Vispirms ķirbis jānotīra no mizas un jāiztīra no tā sēklas. Tad to sarīvē uz rupjās rīves.

2. Vistas fileju kopā ar sīpoliem un ķiplokiem izlaiž caur gaļas mašīnu. Ja jums tādas nav, noderēs arī blenderis. Pēc tam samalto gaļu sajauc kopā ar sarīvēto ķirbi vienā bļodā.

3. Masai pievieno olu, mīkstinātu sviestu, mannas putraimus, garšvielas un sāli. Rūpīgi samaisa un atstāj malto gaļu “nostāvēties” uz 20 minūtēm.

4. Kad mannas putraimi uzbriest, ar samitrinātām rokām veido mazas kotletītes un apvīļā tās rīvmaizē no katras puses.

5. Liek cepties uzkarsētā pannā, eļļā. Cep no abām pusēm apmēram 5 minūtes līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Šādas garšīgas kotletes var pasniegt ar jebkuru piedevu, jebkuriem salātiem. Jo tās garšo patiešām brīnišķīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment